Tárhely bérlés költözés okán

Korábban egy meglehetősen nagy irodát béreltünk cégünk számára, viszont egy váratlan költözés miatt el kellett hagynunk jól megszokott helyünket. A régi irodánkban volt egy nagyobb szerverszoba, melynek karbantartásával sem voltak különösebb nehézségeink, így minden problémától mentesültünk, ami a szerverrel kapcsolatban másokban felmerülhet.

A VPS szerver bérlés mellett döntöttünk akkor, amikor kisebb helyre kellett mennünk. Az okok egy része az volt, hogy a szerverünk túl nagy helyet foglalt volna az új, nagy irodában, és emiatt meg kellett válnunk tőle. Ebből fakadóan szükségünk volt egy alternatívára. Amellett döntöttünk, hogy szervert bérlünk. Mikor ellátogattunk a szerver farmra, és felmérték az igényeinket arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy igazából nekünk nincsen szükségünk egy teljes szerverre a szükséges adataink tárolására, és végül ezért ajánlották a VPS szervert, mint alternatívát. Ilyenkor egy teljes szervert külön, védett részekre osztanak, és ezeket a részeket külön-külön adják bérbe az ügyfeleknek.

Ilyenkor nem kell egy egész szervert bérelnünk tehát, így valamivel olcsóbb is a szolgáltatás. Emellett azonban számos előnyét tapasztaltuk annak, hogy bérleményünk van, és nem saját szerverünk. Sok energiát, javítási munkálatot és felügyeletet megspórolhatunk ezzel a kényelmes szolgáltatással!