Meglehetősen maximalista vagyok, de ha nem lennék az, akkor is elhánynám magamat néha, ha a szőnyegemre nézek. Bevallottam már magamnak őszintén, hogy ezen a területen én megbuktam, nem tudom megfelelő módon tisztán tartani a szőnyegeimet.

Ami ott a padlón folyik az egyszerűen undorító: mocsok és fertő van a szőnyegen. Hosszú ideig pedig azt sem tudtam, hogy mit tegyek ez ellen, kétségbeesésemben már kézzel gyűjtöttem róla a hajcsomókat, naponta porszívóztam, de mindhiába, a szőnyegtisztítás egyszerűen nem akart kielégítő lenni számomra.

Na de mit lehet tenni az ellen, hogy elkapjon az ember valami fertőzést a saját otthonában, a saját szőnyegéről? Én végül egy megbízhatónak látszó weboldalon lévő telefonszámot hívtam fel, a WeClean.hu vállalkozásét, akik különféle takarítási munkálatokat látnak el, többek közt természetesen szőnyegtisztítást is. Az ő segítségükkel végül jóval gyorsabban és eredményesebben vált a szőnyegem olyanná, mint amilyen új korában volt, így megkértem őket, hogy a többi szőnyeggel is járjanak el hasonlóképpen.

A szőnyegtisztítás mellett persze azóta több más feladattal is megbíztam őket, hiszen a modern otthonokban a takarítás különösen fontos – sokunk ugyanis úgy van vele, hogy a túlterheltség következtében nem jut időnk arra, hogy megfelelő időt és figyelmet fordítsunk a takarításra, a lakás tisztántartására. A szőnyegtisztítás főleg egy olyan időszakban is rendkívül fontos, mint a COVID19-járvány, amikor mindenféle fertőzésveszélytől érdemes távol tartanunk magunkat.