Bár azok számára, akik nem ismeretesek a koronavírus ellen használt maszkokkal és az ezek között fellelhető különbségekkel, furcsa lehet az FFP2 szájmaszk körüli hype. Viszont nyílván nem ok nélkül rohamozzák meg az emberek a gyógyszertárakat miatta és nem véletlenül küszködnek a webshopok a tömeges rendelés miatt.

Az FFP2 szájmaszk arcvédő szűrőeszköz népszerűsége annak köszönhető, hogy minimum vagy több mint 94%-os hatékonysággal képes kiszűrni a vírusok, baktériumok, szmog vagy pollen részecskéket, amelyek így nem tudnak kárt okozni az emberi szervezetben. Nem csoda, hogy még a bányászok is ezt alkalmazzák, akik óriási dózisú pornak vannak kitéve folyamatosan. Természetesen az is csodás, ha az FFP2 szájmaszknak köszönhetően nem fog fokozódni egy allergia, de a mostani veszedelmes időben ennél sokkal fontosabb szerepet tölt be a koronavírussal folytatott küzdelemben.

Sokakat aggodalommal töltötték el azok a hírek, miszerint sok helyen már nem lehet kapni ezt a megbecsült FFP2 szájmaszkot, annyira megcsappantak a készletek. Azonban nem érdemes túlzott jelentőséget adni ezeknek, hiszen sokan megtudják erősíteni, hogy igenis hozzá lehet jutni, legalábbis online webáruházakban.

A háború végét már lassan látni lehet és bár felmérhetetlenül súlyos károkat okozott ez a vírus, mégis nagy örömmel mondhatjuk, hogy ezt is sikerült legyőznünk, amikor megszületett a teljes védettséget nyújtó védőoltás. Viszont amíg nincs beoltva az egész lakosság, az FFP2 szájmaszk szerepe továbbra is felbecsülhetetlenül értékes.