Mi az a polisztirol vágó?

Az olyan emberek számára, akik az építőiparban munkálkodnak és a hőszigetelés az egyik legfontosabb része a tevékenységeiknek, a polisztirol vágó rendkívül fontos gép. Viszont, ha őszinték vagyunk, nem sok ember van tisztába vele, hogy pontosabban micsoda és mire lehet használni, ezért nézzük meg ezt közelebbről.

A polisztirolból készült táblákról, a hungarocell, esetleg EPS táblákról viszont már sokkal többen hallhattak. Ennek a polisztirol vágó gépnek a segítségével lehet pedig ezeknek a méretre vágását megvalósítani. Ami elképesztő benne, hogy mindez hulladékmentesen valósul meg. Nem kell utána hosszú percekig feltakarítani a hungarocell darabkákat az adott munkának a helyszínéről, ami nagyon előnyös az építőiparban dolgozó személyeknek.

A polisztirol vágó egy mozgó vágó keretet tartalmaz, amelyen ki van feszítve egy vágószál. Miután a gépet bekapcsolják, a vágószál rendkívül nagy hőmérsékletre melegszik, mely roppant egyszerűen képes átolvasztani az előbb felsorolt táblákat. Milyen gépet érdemes viszont választani, ha valaki szeretne egy ilyet az otthonában?

Egy megfelelő polisztirol vágónak a kiválasztásában fontos figyelembe venni a vágószál hosszát, mivel a táblákat érdemes hosszában elvágni. Ezek a vágószálak időnként elszakadhatnak, ezért fontos olyan gép után nézelődni, amely esetében könnyen lehet pótolni ezt az elemet. Sok esetben ajánlott egy szakember tanácsát is figyelembe venni.

Végül pedig nézzük meg, hogyan is lehet megfelelően dolgozni egy ilyen polisztirol vágóval. A gép kezeléséhez és kihasználásához három, valamilyen szinten hozzáértő személyre van szükség. Az első használja magát a gépet, a következő beragasztózza a táblákat, majd feladja őket a harmadik személynek, aki ezeket a falra helyezi.