Újabban nekiveselkedtem, hogy az anyósom kertjét kicsit rendbetegyem. Ő már eléggé idős ahhoz, hogy ezzel foglalkozzon, illetve nincs is már ereje ahhoz, hogy rendberakja az egyre gazosabb kis udvarát. Mivel mi meg a panelban épp hogy szükségét látjuk annak, hogy kimozduljunk, még jól is jön, hogy van egy hely, amivel foglalkozhatunk.

Minden szabadidőmet ott töltöm, most már egy egész kis pofás udvart alakítottam ki a ház körül, eljutottam arra a pontra, hogy a kerítésre is időt szenteljek, a házhoz tartozó nagyobbacska kertrész körül ugyanis csak egy kis düledező kerítés állt. Ennek a helyére került most egy modern, zöld színű 2D kerítés.

Ha már a külső rész körbekerítésre került, akkor már bentre is elhelyeztettem a külső kerítéssel megegyező 2D kerítést, mely arra hivatott, hogy elválassza egymástól a veteményest és a sütögető helyet optikailag. Szerettem volna, ha ezt a családi szférát beárnyékolja egy lugas, illetve egy bio fal, ezért a rácsos 2D kerítésre felfuttattam borostyánt, azokra az elemekre, ahol meg a lugas rész állt rózsát futtattam.

Az ilyen 2D kerítés személyre szabott módon rendelhető: mondjuk ki lehet választani, hogy a háló milyen sűrű legyen, ahogy a színt is mi választhattuk ki a magassággal együtt. Bár elsőre egy vékonyka és rozoga elemnek tűnik, de el kell mondanom, hogy ez a kerítés típus rendkívül strapabíró, biztonságot nyújtó, ezen túl pedig visszafogott és modern megjelenésével teljesen más hangulatot ad az anyósom házának.