Smink és fényvédelem egyszerre

Mindig is érzékeny volt a bőröm, már a nap első melegebb sugarai leégettek. A minden nyáron bekövetkező legalább egyszeri leégés következtében egy idő után kialakultak a vállamon halvány kis szeplők, az orromon pedig már tavasz végétől jól láthatóak ezek a kis pigment foltok.

Igazából az orromon levőek annyira nem is zavarnak, mivel ezek könnyen eltűnnek, ahogy véget ér a nyár, de azt nem szeretném, hogy maradandóan ott maradjanak a bőröm különböző pontjain ezek a makacs kis foltocskák. Szerencsére manapság már több olyan sminkterméket is piacra dobtak, melyek napvédő szérumot is tartalmaznak. Ezek a napvédő sminktermékek többnyire alapozó, vagy színezett naptej formájában érhetőek el. A különféle BB és CC krémekbe is szoktak ilyen hatóanyagot keverni, mivel ezek eleve olyan színezett arckrémek, melyek elsősorban a bőr hidratálását és egészségét szolgálják, és csak ezt kiegészítendő tartalmaznak színezőanyagokat.

BB krém, avagy Beauty Balm hidratál, körülbelül 15 faktoros UVA/UVB napvédőt, valamint E-vitamint tartalmaz, mely számos más szépségiparban használatos termékben alkalmazott vitamin.  A CC, azaz Color Corrective krém, ahogy azt nevében is feltünteti, elsősorban a bőrszín kiegyenlítését szolgálja. Viszont ezekből a termékekből is találni olyat, mely akár 30 faktoros UVA/UVB napvédőt tartalmazhat. Ez is érdekelheti: Bizarr szemöldöktrendek