Diákmunka vállalás előnyei

A diákmunka vállalása megannyi pozitív hatással lehet a későbbi karriered során. A mi cégünknél több diák is dolgozik: vannak, akik az egyetem mellett heti 20 órában járnak be hozzánk, és vannak, akik inkább otthonról, szinte magánvállalkozóként dolgoznak nálunk.

Kisebb cégeknél, Start up-oknál nem annyira ritka, hogy a diákok valóságos terhelés alatt, valóságos, felelősségteljes feladatokat látnak el. Ezek a diákok betekinthetnek a cég kicsiny volta miatt több részterületbe is: a marketingbe, az üzleti kommunikációba, a programozói feladatok ellátásába, és ezeknek a határterületeire.

A határterületeken megannyi érdekes feladat található: hiszen a marketingesnek legalább úgy át kell látnia a cég business profilját, mint mondjuk a sales-es kollégának, és a programozónak sem árt, ha nem csak a kódokban turkál, hanem megértve a kreatív csapat igényét együttműködik velük a gondolkodásban, ötletelésben. Egyszóval a diákmunkások számára a legjobbnak bizonyuló termőtalaj a jövendőbeli fejlődés érdekében az, ha elkezdenek cégeknél igazi teher alatt dolgozni. Az ilyen fajta diákmunkának sokkal nagyobb kamatozása lesz a jövőben, mint azoknak, ahol krumplit sütöttek.