Valószínűleg előfordult, hogy gondolt arra, hogy műfüvet telepít az üzletébe vagy irodájába, de még nem döntötte el, mert nem tudja nagyon jól, miből áll. A vállalkozások, irodák számára a műfű nagyon hasznos lehet, ha zöldfelületet szeretnénk kialakítani a munkahelyünkön. Emiatt egyre több cég csatlakozik ehhez a trendhez.

Miért érdemes műfüvet használni az üzletben vagy az irodában?

Több mint valószínű már az az állítás, hogy a cégeknek szánt műfű nagyban javítja a dolgozók termelékenységét, hiszen lesz pihenőterük, ahol harmónia uralkodik majd.

Bár sok más módszer is létezik egy olyan tér kialakítására, ahol a dolgozók kényelmesen és nyugodtan érzik magukat, mi más lehetne jobb, mint a természet érintése? Ezen kívül a munkahelyi műpázsitnak van egy másik nagy előnye is, mégpedig az, hogy a természetes fűvel ellentétben nem igényel öntözést vagy ápolószert.

Azt is hozzátehetjük, hogy a műpázsit nagyon ellenálló, antiallergén és nem vonzza a rovarokat. Ha pedig a cégnél látogatnak fontos emberek, egy kis műfüves kerttel nagyon jó benyomást tud kelteni.

 

Mik a jellemzői?

A műfű tulajdonságai nagyon változatosak. Attól függően, hogy hová kívánja telepíteni, fontos lesz figyelembe venni az olyan jellemzőket, mint a textúra, a sűrűség, az ellenállás vagy a megjelenés.

Nem ugyanaz például otthon az erkélyre telepíteni egy ilyen gyártmányt, mint az irodában. A második esetben fontos lesz, hogy nagyobb ellenállással rendelkezzen. Másrészt, ha úgy dönt, hogy a falra helyezi, akkor a szokásosnál lágyabb és sűrűbb textúra kell.