A megfelelő padlóburkolat kiválasztását számos egyéni körülmény befolyásolja. Ilyen speciális kritérium lehet a lakásban tartott háziállatok esete. Kis kedvenceink esetében nem a padló hőmérséklete a döntő kérdés, hanem inkább a kopásállóság az, amire különösen érdemes odafigyelni.

Jellemzően főként macskákat és kutyákat tartanak házon belül a gazdik, ezért cikkünkben azzal foglalkozunk, hogy a laminált padló mennyire lehet praktikus választás ennek a két állatfajnak a szempontjából.

A cicák alapvetően puhán járnak, karmaik behúzhatóak, így azt gondolnánk, szóra sem érdemes az esetük, ők aztán nem fognak kárt tenni a padlónkban, főleg ha a leglustább egyedekhez van szerencsénk, akikről nem mondható el, hogy túlságosan aktív életet élnének, többnyire valamelyik kényelmes ülőbútorunkon heverésznek.

Valóban nem jelentős az általuk okozott padlósérülés, viszont azt érdemes figyelembe venni, hogy lustaságuk révén sokat nyújtóznak, és ilyenkor bizony a karmaik is ki vannak eresztve, kellemetlen lehet, ha ezt viszonylag sérülékeny padlón teszik, amilyen például a laminált padló.

A kutyák a másik szélsőséget képviselik, így ők azok az állatok, akik padlónkra nézve a legnagyobb igénybevételt jelenthetik. Nekik lételemük a mozgás, még a legkisebb testű fajták is kifejezetten aktív életet élnek, ráadásul a kutyák nem tudják behúzni a karmaikat, így a frissen telepített laminált padlónkra nézve nagy veszélyt jelentenek.

Kellemetlen meglepetés azzal szembesülni, hogy a gondosan kiválasztott árnyalatú laminált padló néhány héten belül egy újabb árnyalattal: kedvencünk kopott és kicsikart nyomvonalával bővül. Benti kutya mellett érdemes tehát körültekintően dönteni!