A műanyag ablakoknak is számos hibája lehet, melyek közül néhányat megvizsgálunk és orvosolunk. Érdemes tudni, mi tévők legyünk, ha előfordulnak ezek a hibák, hiszen sokszor a nem megfelelő kivitelezés, vagy éppen a használatból eredő hibákról beszélhetünk.

Például, előfordulhat, hogy a műanyag ablak egyszerre nyílik is bukik. Emögött a hiba mögött ugyan t9bb tényező is állhat a háttérben, ugyanakkor a leggyakrabban a megoldást a távolság jelenti. Ezen felül leginkább a hiba okozója az lehet, hogy nincs a műanyag ablakban működtetés-gátló, ugyanis ez akadályozná meg a gondot.

Másik hiba lehet a műanyag ablak esetében, hogy emelni kell rajta ahhoz, hogy be lehessen zárni. Hát ez sem éppen a rendeltetésnek megfelelő használat, nem érdemes beletörődni, mert ez is bajt jelez. Ilyenkor valószínű az áll a háttérben, hogy a zsanérok nem megfelelően vannak pozícionálva a műanyag ablak szerkezetében, így nem ideális a párhuzamosság a tok és az ablakszárny között. Ezt ilyenkor az ablak súlya is okozhatja, ilyenkor a kilincs oldali alsó sarok ütközik az ablaktokkal, emiatt kell ráemelni.

Megoldás lehet a zsanérok állítása, ami ilyenkor szükséges is, mivel a hosszabb ideig tartó ilyen használat elkoptathatja, és akár el is törheti a zárszerkezetet, vagy akár az ablakkeretet. Ezeken felül még előfordulnak tipikus műanyag ablakokra jellemző hibák, érdemes ezeknek utánanézni, ha ebbe szeretnénk befektetni, hogy tudjuk, mire figyeljünk a beépítés során, hogy amit lehet, időben kiküszöbölhessünk.