Akár izmot akar építeni, zsírt égetni, akár csak átvészelni a munkanapot anélkül, hogy kiönti a hatodik csésze kávét, az energia nagy dolog.

Mindannyiunknak van energiánk, de úgy érezhetjük, hogy az energia növelésére szolgáló lehetőségek száma túlzottan meghaladja az energiát elszívó dolgok számát. Arról nem is beszélve, hogy amikor elkezdi megterhelni a szervezetet koffeinbevitellel, a hátrányok és a mellékhatások, mint például a idegesség, a fejfájás és a függőség, kezdik meghaladni az előnyöket. Valójában paradox módon a kevesebb koffein hatásosabbá teszi az elfogyasztott koffeint.

Ez azt jelenti, hogy az egészséges alternatívák megtalálása az energia növelésére nem kell, hogy annak próbájává váljon, hogy hány mg koffeint tud elviselni, mielőtt szervezete lebomlik. Valójában, ha a jólétre koncentrál, az egészséges alternatívák újragondolása az energia növelésére megváltoztathatja az életet.

Tehát, hogy segítsen pörögni, amikor a legnagyobb szüksége van rá, meg kell találnia más életmódbeli tényezőket, amelyek természetesen tölthetnek fel. Megtaláltuk azokat a legjobb szakértőket, akik ismerik azokat a tippeket, amelyek végtelen egészségügyi előnyökkel járnak, levont tanulmányokat, és több módot találtunk arra, hogyan szerezzen több energiát, hogy erőt tudjon szerezni az edzésekhez, termelékenyebbnek érezze magát, és a legtöbbet kihozza minden napjából. Nincs szükség koffeinre.

Íme egy ok, amiért egy olyan irodáért kell dolgozni, amelynek jó a kilátása. A holland Technische Universiteit Eindhoven kutatása azt mutatja, hogy a napközbeni erős fénynek való kitettség azonnal megnöveli az emberek energiaszintjét.

Mindenki szeret az antioxidánsok fontosságáról beszélni az energia szempontjából, de van egy másik vitamin is, amely a természetes erőműve. Sokat beszéltek a D-vitaminról, de az alacsony D-vitamin szint oka lehet annak, hogy lomhának érzi magát. A több D-vitamin több energiát jelent, mondja Abby Langer torontói dietetikus. Ez egy dominóeffektus, amely megdöbbentő módon működik.

Amikor nyűgösnek érzi magát, valószínűleg az edzés az utolsó, ami az eszébe jut. De nem kell személyes rekordot beállítania ahhoz, hogy megkapja a keresett lendületet. Szinte bármilyen mozgás, legyen az egy tempós séta a háztömb körül vagy egy intenzív izzadás, remekül feldobhat, mondja Robert Silverman csontkovács és okleveles sportkondicionáló specialista.

A Rochesteri Egyetem kutatása szerint az izmok gyorsabban mozoghatnak és keményebben dolgozhatnak, ha csak a piros színt nézzük. A tanulmány szerzői kifejtik, hogy mivel tudat alatt veszélyt érzékelünk a rubin árnyalat láttán, a szín automatikusan fellendíti az energiát.

A pörgős zene, amelynek tempója 170 és 180 ütem/perc között van, általában a legjobb az energiaszint növelésére. A Journal of Music Therapy kutatás szerint, ha együtt énekel vagy táncol, még jobban növelheti az energiáját.