Vannak, akiknek a közösségi terükbe, a nappalijukba az a fontos, hogy a szőnyeg impozáns legyen, kitűnjön, és egyfajta tekintélyt sugározzon magából. De vannak, akiknek mondjuk egy minimalista, pasztell színárnyalatokkal keretezett nappaliban a szőnyegnek nem szerepe a különösebb feltűnés keltése, inkább egy harmonikus beolvadás a térbe.

Ma nagy divatját éli ez utóbbi, amikor megfelelően harmonizálnak a különböző elemek a térben, visszaköszönnek ugyanazok az árnyalatok és színek a bútorokon, a dekorációs elemeken, és a textíliákon is, mint a függöny és a szőnyeg. Például egy olyan modern, de egyszerű minimalista stílusú nappaliba, ahol a tv állvány a fehér és a fa színek ötvözete, a függöny is fehér, a sötétítő függöny viszont krémszínű, és zöld növényekkel van dekorálva a tér, oda például kitűnő választás egy bézs színű szőnyeg.

Persze, a kanapé színe nem árt, ha ilyen esetben kicsit kitűnik a térből, esetleg türkiz vagy kék színben pompázik, mert a túl sok pasztell és világos árnyalat mellett jól mutat egy-egy erősebb színű bútordarab. Van, amikor a kevesebb több, a minimalista stílus pontosan erről szól. Nem kell sok erőteljes forma és szín, elég néhány karakteresebb vonást csempészni az amúgy finomabb árnyalatok közé. Ez a megoldás tökéletesen harmonizálja a tereket, és kiegyensúlyozott életérzést közvetít az ott élők, és a vendégségbe érkezők számára egyaránt. Ha szőnyeg keresésben vagyunk éppen, a szonyegtextil.hu oldala kiváló kínálattal áll rendelkezésünkre, itt biztosan megtaláljuk a nappaliba is harmonikusan illeszkedő szőnyeget!