Ha beázik az okostelefonunk, akkor a legtöbb esetben nem igazán tudjuk, hogy mitévők legyünk, de annyit reálisan érzünk, hogy valamilyen gyors cselekvésre van ilyenkor szükség. Ez egy helyes gondolat, sokszor azonban a gyakorlati reakció már nem helyénvaló.

Gyakran a felhasználók különféle internetes tippeket keresnek ilyenkor, és csak azután merül fel egy iPhone szerviz felkeresése. Igaz, hogy kisebb beázás esetén szerencsénk lehet valamilyen népi kezelési móddal, legyen az „rizs terápia” vagy hősugárzós megoldás. Mégis az a biztos, hogy ha egy megbízható iPhone szervizhez fordulunk, mert ez tartós megoldást biztosít, ráadásul a komolyabb beázás csak szakszerű kezeléssel orvosolható. Készítettünk ez ügyben egy összefoglalót, amit érdemes megszívlelni, illetve követni:

  1. Ha beázott a telefonunk, akkor az első teendő a készülék azonnali kikapcsolása, ezzel elkerülhetjük az alkatrészek végleges károsodását és az iPhone szerviz dolgát is megkönnyítjük. Fontos szem előtt tartani, hogy ez nemcsak a vízbe ejtésnél lényeges, hanem látványos elázás, sőt párásodás esetén is követendő.
  2. Amint lehetséges, keresünk fel egy hiteles iPhone szervizt a problémánkkal és lehetőség szerint igényeljünk gyors kiszolgálást.
  3. Az iPhone szerviz úgy nevezett ultrahangos tisztítással eltávolítja a vizet és párát az alkatrészek közül. Nagymértékű vizesedés esetén ez a művelet akár több óráig is eltarthat, illetve ha már korrózió is kialakult a készülék belsejében, akkor nem biztos, hogy megmenthető.

+1. Akkor is érdemes iPhone szervizbe vinni a telefonunkat, ha konkrétan nem érte víz, de a képernyő és/vagy a hangszóró rendellenes hibajelenségeket produkál. Előfordulhat, hogy a pára okozott zavarokat, ez esetben szintén szükség lesz az ultrahangos tisztításra.