Amikor a tökéletes árnyékolót keressük ablakunkra, először is mérlegelni kell a saját prioritásankat. Vannak, akik számára a függöny ma már nem kedvelt opció, foglalkozni kell vele és macerásabb, nem beszélve arról, hogy ha kisgyerekek is vannak a háznál, előszeretettel huzigálják és okozhatnak szakadást vagy egyéb károkat benne.

Azonban az ablak roló például egy kifejezetten egyszerű és komfortos megoldás. Minimalista stílusvilágból jön, ennek köszönhetően könnyen illeszthető be a különböző terekbe. Az ablak roló felszerelése is nagyon egyszerű, könnyen, fúrás nélkül, az ablakra akasztással rögzíthető. Igény esetén akár a falra, mennyezetre és az ablakkeretre is felszerelhető.

Az árnyékolás, sötétítés és fényáteresztés szabályozását tekintve a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás, ha ablak rolót választunk. Működtetését tekintve is nagyon egyszerű, kézi, gyöngylánc működtetésű, tok nélküli árnyékoló, beltéri használatra. Különböző típusok léteznek, így vannak a szabadon lógó ablak rolók és az ablaksíkhoz rögzíthetőek, melyeknél megoldható a textil buktatott állapotú ablakok síkjához való rögzítésre is.

Kifejezetten előnyös választás tetőtéri ablakokra. Mivel akár teljesen ki tudja zárni a fényt, így a leginkább meleg és napsugárzásnak kitett tetőtérbe is éjszakát tud varázsolni. Ha thermo verziót választunk, akkor a hőszigetelő funkcióra is erőteljesebben számíthatunk. Ha ablak rolót szeretnénk vásárolni, a jobbotlet.hu oldala lesz a legjobb barátunk, ahol valóban jobbnál jobb ötletekre lelhetünk rá!