Cégalapítás során kardinális kérdést jelent, hogy hol legyen a cég székhelye. Azon cégek számára, akiknek tevékenységük folytatásához nincs szükségük külön boltra, irodára, gyártótérre, kiváló választási lehetőséget jelent a székhelyszolgáltatás intézménye.

A székhelyszolgáltatás intézményének előnyei közé tartozik, hogy fix és jó esetben valóban megbízható székhelyet biztosítanak. Ha megfelelő székhelyszolgáltatót választ, akkor hosszú éveken át élvezheti ennek szolgáltatásait. A székhelyszolgáltató felel a levelek átvételéért, érkeztetéséért, értesíti az ügyfelet ezekről, és kezeli ezeket. Ez rengeteg terhet és ügyintézést vesz le a cég válláról, ami hosszútávon nézve is kényelmesebb céges életet jelent.

Minőségi székhelyszolgáltatás esetén számolhatunk azzal is, hogy színvonalas irodai környezet áll az ügyfelek rendelkezésére, ami akár a napi munkavégzésre is alkalmas terepet biztosít. Fennállhat olyan helyzet is, ahol lehetőség van egyéb költségek, vagy akár közterhek csökkentésére, ez pedig plusz előnyöket jelent a székhelyszolgáltató igénybevételére. A hátrányok abból származhatnak, ha nem megfelelő, nem megbízható szolgáltatót választ az ügyfél.

Ott már elég sok kellemetlen következménnyel kell sajnos számolni, ezért körültekintően kell megválasztani ezt, mindenképpen ellenőrizve, hogy törvényes keretek között zajlik-e a tevékenység. Ha túl magas a szolgáltatóhoz bejelentett cégek száma, az is gyanúra adhat okot. Érdemes okosan választani, ennek érdekében látogasson el a szekhely.org oldalára!