A modern enteriőr stílus divatja lehet a viszonylag merev, kifinomult, monokróm színekből merítő irányzat, amely előszeretettel használ fel olyan masszívabb alapelemeket, mint a beton vagy a márvány.

Ugyanakkor a stílus képviselői és a szakmában tevékenykedők is rájöttek, hogy az eltúlzott monokróm stílus és az ebből fakadó túlzott sarkos vonalai nem szolgálják ki pontosan az emberek otthonosság iránti természetes vágyát. Ráadásul az utóbbi időben némi forma és lágyság hatott a kortárs, modern stílusra. Bár ezekről a műalkotásokról érződik, hogy nem a természetből erednek, de valahonnan az emberi kéz alól csak ezek az ívek alkották az új remekműveket. Viszont a lekerekített stílus, és a műfű is megjelent a piacon. A lekerekített kanapék esetében az ülés, a háttámla, a karfák mind elegánsan néznek ki a nagyrészt óriási belső terekben.

A műfüvet pedig szobanövényekhez hasonlóan ábrázolják a sokoldalú növényboltokban, amelyek bár életben vannak, az emberi kéz gátolja a természetes növekedést. A műfű esetében még magasabbra szabták az irányt, hiszen nem tudnak növekedni, élni. Ezzel a gyártmánnyal azonban sokkal könnyebb természetes hatást elérni, mint állandóan figyelni a több millió forintos pázsitot. Manapság a Grasslandhez hasonlóan örökzöld műfüvet biztosító társaságok elkápráztathatják vásárlóikat olyan műfű fajtákkal, amelyek megegyeznek az igazival.

Azonban tudjuk mennyire jelentős a természet közelsége, akkor is, ha gyakran a vad és burjánzó növényeket érdemes lemetszeni. Saját tulajdonunkban levő városi kertünkben is lényeges a harmónia kialakítása, hogy ne csak szintetikus dolgokkal vegyük magunkat körbe, ezért jó ötlet fákat, vagy esetleg virágokat ültetni.