Ahány munkahely, annyi szokás ugyebár – sokszor meglepődik az ember mondjuk azon, hogy mikor egy webshopból rendel, akkor van, hogy felszámolnak olyan költségeket is a termék ára mellé, mint amilyen a szállítás költsége, vagy épp a termék összekészítésének a díja.

Ezen a vásárló gyakorta meglepődik, mivel a megszokott talán az, hogy egy bizonyos összeg felett már ingyenes a szállítás, a komissiózás díját pedig fel sem számolják. Ez is cégfüggő, de alapvetően abszolút változó, hogy ilyen költségekre kell-e számítani, vagy sem.

Raktári munkásként feladataim részének számít a termékek összekészítése is, azaz a komissiózás. Ha valaki esetleg nem tudja, hogy mi a komissiózásnak a jelentése, akkor annak elmondom, hogy ilyenkor a megrendelőlapot a kezünkben tartva végigmegyünk a bolton, összegyűjtjük a kívánt termékeket, majd elvisszük őket a csomagolást végző kollégáknak.

Ami a munka nehézségén változtatni tud, az az, ha egy nagyobb árukészlettel, vagy nehezebb árutípusokkal rendelkezik az adott cég. Ilyenkor a komissiózás díja is emelkedik, ebből adódhat, hogy mondjuk egy nagyobb vállalat költséget számol fel az online rendelés esetén az összegyűjtés után.