Mit vállal át a könyvelő a cégtől?

A könyvelés során a könyvelő a cég éves gazdasági tevékenységét rögzíti azáltal, hogy a vállalkozás bizonylatait, számláit összeszedi és rendszerezi, majd azokból később elkészíti az adóbevallást egy jogtiszta szoftverrel.
Ezek alapján határozható meg, hogy a vállalkozónak mikor és mennyit kell fizetnie, valamint, hogy mennyi adót igényelhet vissza. A könyvelő feladatai közé tartozik, hogy elérhető legyen az ügyfelei számára, hogy a bizonylatokat begyűjtse, hogy rögzítse azokat, valamint, hogy időre elkészítse az adóbevallást és hogy határidőre elküldje azokat az ügyfélnek is.
Nagyon fontos, hogy megbízható, leellenőrizhető könyvelőt bízzunk meg a gazdasági ügyeink lepapírozásával, mivel rengeteget bukhatunk, ha a hibájából valamilyen számítás nem pontosan jön ki. Ezért is érdemes személyesen is képben lennünk a gazdasági dolgokkal, legalább egy minimális szinten. A könyvelés terheit átruházhatjuk cégekre is, akik különféle vállalkozások cégügyeinek lebonyolításával foglalkoznak, ez a megoldás talán a legegyszerűbb, mivel ezek a cégcsoportok könnyen ellenőrizhetőek.