A legjobb bélyegzőmárka

A Trodat egy több mint száz éves osztrák bélyegzőmárka, mely mára már a világ legnagyobb önfestékező, gumipárnás bélyegzőjének számít. Az 50-es évektől nyugat felé terjeszkedett a vállalat, és eljutott Amerikába, majd a 80-as évektől keleti irányban is megkezdte a terjeszkedést, és végül „meghódította” Afrikát, eljutott Japánba, Kínába, és Indiába is. Világszerte biztosít munkalehetőséget a cég a különböző leányvállalataiban.
A bélyegző készítés királya, a Trodat nem másról kapta a nevét, mint a gyártott termékről: a TRO a ’trolitul’ nevű műanyag, melyet korábban a bélyegzők gumijához használtak, a DAT pedig a dátum szó rövidítéséből származik. A Trodat szóösszetétel 1960-tól lett a vállalat hivatalos neve.
A Trodat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy mindenkinek az igényeinek leginkább megfelelő bélyegző lapuljon a zsebében. A honlapjukon három lépésben felmérik, hogy mik azok a leglényegesebb alakító tényezők, melyek befolyásolják a vásárló igényeit: 1. házas, vagy asztali bélyegző, 2. irodai, otthoni, vagy hordozható bélyegző 3. színes, vagy fekete-fehét bélyegző.
A választást követően a honlapon megkapjuk a számunkra legideálisabb ajánlatot. Egy házzal is rendelkező, színes, irodai bélyegző esetén a Tordat szerint a legfontosabb szempontok közé tartozik az, hogy ergonomikus legyen, azaz a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsa a használója számára: fogantyúja, gumírozott oldala kifejezetten kényelmessé teszi a bélyegző használatát. Emellett hangsúlyt fektetnek a megbízhatóságra, azaz az erős acél szerkezetre, mely időtállóságot kölcsönöz a bélyegzőnek, emellett pedig tisztaságot is szem előtt tartották a bélyegző tervezői, hiszen nem összeegyeztethető az elegáns megjelenéssel a pecsétes, tintafoltos kéz.