Kutyafuttató, és kutya akadálypálya állatkedvelőknek

Az állatok szerelmesei tudják, hogy a házi kedvencek tartása nem pusztán abból áll, hogy magunkhoz veszünk egy állatot, és utána simogatjuk a kanapén. Különösen a kutyák esetében fontos tényező tisztában lenni azzal, hogy ezeknek az állatoknak nagy lesz a mozgásigénye, elevenek lesznek, és bizony valahogyan le kell kötni az energiáikat. Azon túl pedig az is feladatot jelent a leendő gazdik számára, hogy kedvencüket idomítsák, neveljék – ennek a megfelelő helye a jól felszerelt kutyafuttató is lehet.

A kutyaiskolákban találkozhatunk hasonló eszközökkel, ahol szakértő segítséget is kapunk ahhoz, hogy a kedvencünket miképp tudjuk fegyelmezettségre szoktatni. A kutyafuttató ugyanis nem csak az állat energiáinak lekötésére szolgál – bár ez is fontos elem -, hanem arra is, hogy a szóban forgó élőlény megtanuljon utasításra különféle mozgásformákat végezni. Ez az intelligenciáját is növeli, és az alkalmazkodóképességét is fejleszti. Emellett pedig jobb szórakozást biztosít, mintha csak fákat kellene jelölgetnie.

Közterületeken is egyre több kutyafuttató kennelt láthatunk. Ezekben a boxokban is érdemes lenne elhelyeztetni különféle játékokat a kutyák számára, hogy a sétáltatás ne legyen kölcsönösen uncsi nekünk, és az állatnak is.