Jó kanapé

Minden háztartásban alapdarab a kanapé, fellelhető nappalikban, gyerekszobákban, hálószobákban, vendégszobákban, néha előszobákban, de akár teraszokon, kültereken is.

A kanapé váza a legfontosabb, ez adja a formáját, stabilitását, tartósságát és hozzájárul minőségéhez. Általában lekezelt fából készül, ritkábban fémből, vagy kombinálva. Készülhet ágyráccsal, ilyenkor kinyitható kanapé vázként kapható és hozzá illő matraccal, huzattal használható.

Az ülőfelület a második lépés, a töltet lehet rugó, szivacs, toll, szilikon golyó, rugalmas habszivacs, rostlabda. Ezután jöhet a kárpit, ami készülhet poliészterből pamuttal kombinálva, bőrből, műbőrből, vagy egyéb textilből.

Különböző szempontok szerint sorolható be a jó kanapé, a mély alacsony karfájú, párnás kanapék nagyon kényelmesek, ha valaki szeret hátradőlve pihenni, viszont aki egyesen derékkal szeretne ülni, annak a rugós, párnázás nélküli támlájú ajánlott, sőt a magasított változata a fejet és a vállakat is megtámasztja. Kényelmes üléshez a rögzített háttámlás típusút célszerű választani. A vendégággyá alakítható változata például nagyon praktikus.

A kültéri kanapé lényege, hogy könnyen tisztítható, kopásálló legyen, némileg ellenálljon az időjárási viszontagságoknak, masszív, stabil legyen és kényelmi szempontból rendelkezzen puha töltetű könnyen mobilizálható ülő- és háttámlákkal.

Létezik ledes, hangszórós kanapé, relax kanapé, kinyitható, vendégággyá alakítható, ágyneműtartós és hagyományos, egyszerű kanapé, így mindenki megtalálhatja az igényeinek, elképzeléseinek, ízlésének megfelelőt.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük