A kis kedvencünk

Szerintem el lehet mondani, hogy nincsen olyan család, vagy otthon, ahol valaha ne tartottak volna valamilyen állatt. Sokunk még mai napig is kitartóan gondoz háziállatotokat, de vagyunk egy páran, akik csak egy nagyon rövid időre váltunk állat tulajdonossá.

Mindenesetre elmondható, hogy mindenki tudja, hogy állat gazdaként mennyire fontos odafigyelnünk a kedvencünk megfelelő gondozására. Sokszor könyveket olvasunk, vagy megkérdezünk szakembereket, hogy hogyan kell szeretettel gondoskodni az állatokról. Az állattartás a megfelelő állateledel biztosításával kezdődik el, ugyanis az állatoknál is nagyon oda kell figyelni, hogy mit adunk nekik enni, mert több állat nem ehet akármit. Például: egy nyúl nem ehet semmilyen K- betűs zöldséget, vagy egy kutya nem ehet kókuszt, avokadót, vagy szőlőt, mert ezektől az ételektől akár meg is halhat. Ezen kívül fontos, hogy az állatainkat ápoljuk, ugyanis ők magukat csak kis mértékben tudják ápolni, így nekünk kell gondoskodni a tisztaságukról.

Minden állattartónak fontos, hogy meglegyenek a szükséges eszközök az állattartáshoz. Akár utána is lehet nézni az interneten, hogy mire van szüksége az állatunknak, de legjobb, ha egy állatkereskedésben szerzünk információkat, ugyanis ott minden állatról tudnak minden fontos tudnivalót.