Kényeztessük magunkat különleges fürdőkozmetikumokkal!

Egy nehéz nap után ki ne vágyna arra, hogy elnyúljon egy kád illatos fürdővízben? A forró víz nyújtotta relaxációt tovább fokozhatjuk olyan különleges kiegészítőkkel, mint a fürdőcsokoládék, fürdőgolyók, fürdőpralinék, fürdősók, fürdőtejek. Nézzük meg, melyiknek mi adja a jellegzetességét!

Első ránézésre a fürdőcsokoládé teljesen olyan, mint bármilyen hagyományos táblás csoki. Akárcsak a sima csokinak, a fürdőcsokoládénak is a kakaóvaj adja a fő alapanyagát, amely gátolja a bőr kiszáradását és javítja rugalmasságát, miközben hidratál. A fürdőcsokoládé testvérének mondható a fürdőpraliné, melyet külsőre úgy képzeljünk el, mint egy doboz bonbont. A fő alkotóelem ez esetben is a kakaóvaj, így ugyanazokkal a hatásokkal bír, mint a fürdőcsokoládé. Elmondhatjuk tehát, hogy a csokoládé nem csak egy kellemes ízélmény, hanem bőrünk egészségét is szolgálja.

A fürdőgolyóban kecsketej és szódabikarbóna található, melyek bőrpuhító hatásúak. A különböző illóolajok pedig nem csak táplálják bőrünket, de nyugtató hatásúak is, ezáltal segítenek az ellazulásban.

A fürdősókban található tengeri só nem csak tisztítja, fertőtleníti és méregteleníti a bőrt, hanem feszesíti is. A különböző illóolajok pedig javítják a közérzetünket és segítenek az ellazulásban.

A fürdőtejek kecsketej alapú fürdőtejporból készülnek. A kecsketej rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és amellett, hogy hidratál, nedvességmegkötő hatással is bír, ezáltal képes helyreállítani a bőr rugalmasságát.

Láthatjuk, hogy a választék bőséges, már csak a kedvünkön múlik, hogy mikor melyiket próbáljuk ki.