Jó kanapé

Minden háztartásban alapdarab a kanapé, fellelhető nappalikban, gyerekszobákban, hálószobákban, vendégszobákban, néha előszobákban, de akár teraszokon, kültereken is.

A kanapé váza a legfontosabb, ez adja a formáját, stabilitását, tartósságát és hozzájárul minőségéhez. Általában lekezelt fából készül, ritkábban fémből, vagy kombinálva. Készülhet ágyráccsal, ilyenkor kinyitható kanapé vázként kapható és hozzá illő matraccal, huzattal használható.

Az ülőfelület a második lépés, a töltet lehet rugó, szivacs, toll, szilikon golyó, rugalmas habszivacs, rostlabda. Ezután jöhet a kárpit, ami készülhet poliészterből pamuttal kombinálva, bőrből, műbőrből, vagy egyéb textilből.

Különböző szempontok szerint sorolható be a jó kanapé, a mély alacsony karfájú, párnás kanapék nagyon kényelmesek, ha valaki szeret hátradőlve pihenni, viszont aki egyesen derékkal szeretne ülni, annak a rugós, párnázás nélküli támlájú ajánlott, sőt a magasított változata a fejet és a vállakat is megtámasztja. Kényelmes üléshez a rögzített háttámlás típusút célszerű választani. A vendégággyá alakítható változata például nagyon praktikus.

A kültéri kanapé lényege, hogy könnyen tisztítható, kopásálló legyen, némileg ellenálljon az időjárási viszontagságoknak, masszív, stabil legyen és kényelmi szempontból rendelkezzen puha töltetű könnyen mobilizálható ülő- és háttámlákkal.

Létezik ledes, hangszórós kanapé, relax kanapé, kinyitható, vendégággyá alakítható, ágyneműtartós és hagyományos, egyszerű kanapé, így mindenki megtalálhatja az igényeinek, elképzeléseinek, ízlésének megfelelőt.