Sziasztok barátaim! Hosszú ideje szerettem volna írni erről a témáról, és végül eljutottam hozzá. Néha az őrült elfoglalt élet megakadályoz abban, hogy megosszak fontos információkat veletek. Látjátok viszont, most elmondom, hogy miért választottuk a laminált padlót otthonunknak.

Most hadd menjünk vissza picit az időben. Első otthonunk 1925-ben épült, és gyönyörű borovi padló volt benne. Második otthonunk 1990-ben épült, és tölgyfa-keményfa padlókat telepítettünk, mielőtt bekerültünk. Harmadik otthonunk 1926-ban épült, és lenyűgöző, eredeti tölgy padló volt benne. A kemény fa padló egyik fő kedvelője voltam. Régebben megborzongtam a laminált padló gondolatától. Nem köszönöm – csak az igazi dolog volt elég jó nekem.

Aztán 2012 végén megvásároltuk jelenlegi otthonunkat, amelyet 1986-ban építettek. Az otthonunk egyetlen fa padlója rosszul sérült bambusz padló volt, a többi része csempe, vinyl vagy szőnyeg volt. Miután a jelenlegi házunkba költöztünk, egyből megbeszéltük, hogy milyen típusú padlót telepítenénk. És gyorsan kizártunk valódi keményfa típusokat, és a laminált padló mellett döntöttünk. Hidd el, annyira lesokkolódtam, mint most te. De ez egy döntés, amit újra és újra és újra meghoznék! Ez volt a tökéletes döntés számunkra.

Ennek az első oka, hogy a laminált padló sokkal megfizethetőbb, mint a keményfa. Másrészt, egyszerre könnyedén befejezheti a telepítést egy szobáról a másikra. Továbbá a tartósság is mellette szólt. Végül pedig az elképesztően gyönyörű megjelenése győzött meg.