Úgy érzi, hogy a jelenlegi ingatlanát új életre keltheti, mivel kifejezetten kevés a fény az otthon különböző helységeiben? Ez teljesen megvalósítható egy új műanyag ablak által.

A klasszikus, antik viktoriánus sorházak kivételesen mutatósak egy új, egyszintes hátsó bővítéssel. Ami még jobb és még tágasabb helyiséget eredményező megoldás, az a legfelső szinten történő tetőtéri átalakítás. A hátsó bővítés kialakítható egy nyitott terű nappalivá, új étkezővel vagy konyhával.

Egyszintes bővítmény például kialakítható nagy műanyag ablakok által. Ez nagyobb mennyiségű fényt képes bevinni a térbe, de a ferde tető esetében fontos az árnyékolás is, hogy a melegebb nyári hónapokban a nap ne tükröződjön túl erősen.

A legenergiahatékonyabb üvegtípus a műanyag ablak kapcsán a kettős és háromrétegű üvegezéshez az alacsony emissziós üveg. Ez az üveg mikroszkopikusan vékony fém-oxid bevonattal rendelkezik az egyik belső üvegfelületen, amely visszaveri a hőt a lakásba, ám egyben beengedi a kívülről jövő fényt.

A nagy műanyag ablakokkal rendelkező tetőtérbővítés kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az ingatlan ezen részébe is bejusson a fény. A napelemek tetőre szerelésével pedig az ingatlant napenergiával lehet ellátni, ezáltal csökkentve a rezsiszámla költségeit.

Az energiahatékony műanyag ablak fontos mind az új, mind a meglévő lakások esetében. Bizonyos kimutatások alapján a lakossági fűtési és hűtési energiafelhasználás 25–30%-áért a nyílászárók hőnyeresége és hővesztesége a felelős. A megfelelő üvegezés lehetővé teszi, hogy a napfény áthaladjon a nyílászárón és bejusson a helyiségbe, miközben elnyeli a hőt.