A hőszigetelt épület jó hely például csónakok tárolására télen. A mai hajók annyi elektronikával vannak felszerelve, hogy a fűtetlen, csupán a hótól védett épületben való tárolás már nem mindenkinek elegendő.

Ha a nyár végén, még jó csónakázási időben fordul hozzánk csarnoképítés miatt, az épület éppen időben elkészül a hajók partra hozatalára és téli tárolásra. Már csak az aszfalt alapozásra van szükség ősszel, majd havazás előtt felszereljük a vázat, a burkolatot, a szigetelést és a szükséges tartozékokat. Nagyjából ez az általunk alkalmazott csarnoképítés menete.

A meleg, szigetelt borítású épület kiváló termelési létesítményt is biztosít. Az épületen belül pillérek nélkül van szabad hely a termelés hatékony megszervezéséhez. A munkakörülmények kényelmesek és világosak, és nem fog fázni. Ennek a kialakítására pedig figyelünk a csarnoképítéskor.

Sportoláshoz is a csarnoképítés kiváló és megfizethető lehetőség. Az épület lehet félig meleg vagy hűvösebb. A szigetelés vastagsága befolyásolja a fűtési igényt és az energiafogyasztást. Legutóbbi projektjeink során a szigetelés vastagsága falaknál 150 és 200 mm között, a tetőnél 350 és 600 mm között mozgott. A sportoláshoz ideális tér megfelelő szigetelésvastagsággal és megfelelő fűtéssel érhető el. A pillérek nélküli szabad tér azt is lehetővé teszi, hogy az épület a legkülönfélébb sportolási lehetőségekre legyen használható. Az épületben helyet kaphatnak például játékterek, pályák, futópálya vagy egyéb atlétikai létesítmények.